“Je moet het er wel in zien”

VSO makelaars & taxateurs verkoopt bedrijfspand aan Benk projectontwikkeling. Toen de eigenaren van Benk projectontwikkeling een bedrijfspand aan de Wentelploeg in Biddinghuizen gingen bezichtigen, zagen zij direct kansen. “Mijn compagnon Ivo Kox en ik zijn altijd op zoek naar interessante beleggingsobjecten, met name voor herontwikkeling. We zijn actief in Eibergen, in Assen, eigenlijk werken we niet-regio gebonden. Alhoewel, Biddinghuizen is nu wel de basis”, vertelt Willem Bakker.

Bakker en Kox leerden elkaar kennen op de middelbare school en hebben altijd samen in het vastgoed gezeten. “Van particulier beleggen zijn we doorgegroeid tot projectontwikkelaars en hebben we Benk projectontwikkeling Flevoland BV opgericht. Op dit moment zijn onze herontwikkelde opslagunits en bedrijfsunits (camperstalling) aan de Oogstweg in Biddinghuizen in verkoop.”

 

Integer en open
Om tot herontwikkeling van een bestaand, vaak verouderd, bedrijfspand te komen, moet je oog hebben voor kansen en mogelijkheden. Dat beaamt Bakker volmondig. “Jazeker, zodra je je eerste blik werpt, moet je het er wel in willen zien. Herbert Dubbelink, bedrijfsmakelaar bij VSO makelaars & taxateurs, heeft ons onlangs pro-actief benaderd. Hij stelde voor om ons rond te leiden bij een pand aan de Wentelploeg waar tot voor kort een bedrijf in de voedselverwerkende industrie in was gevestigd. Herbert had zich goed voorbereid en ingelezen en kon ons uitstekend de bouwkundige staat én voordelen van het pand uitleggen. De constructie bleek ook nog eens perfect voor onze ideeën voor herontwikkeling. Hij is integer en werkt op een transparante manier. De samenwerking is ons heel goed bevallen.”

 

Goede match
Het aanbod aan de Wentelploeg bestond uit een bedrijfspand en een losse kavel; VSO makelaars & taxateurs bood dit als één geheel aan. Dubbelink: “Voor de losse kavel was zeer veel belangstelling, echter Benk projectontwikkeling durfde op het geheel te bieden. En dat was precies wat opdrachtgever Jos van Zijl van de Bieze Food Group uit Nijkerk nodig had.”

 

Thuishaven
Intussen heeft Benk projectontwikkeling het bedrijfspand aan de Wentelploeg volledig gemoderniseerd tot een bedrijfsverzamelgebouw waarin ruimte is gecreëerd voor zeventien units. Ook deze zijn momenteel in verkoop. Bakker: “We waren zo weg van deze locatie en Biddinghuizen als nieuwe thuishaven, dat ons eigen kantoor nu ook aan de Wentelploeg is gevestigd.”