Wonen in stad of op platteland?

Het antwoord op deze vraag is voor velen vanzelfsprekend; ieder heeft zijn eigen wensen als het om wonen gaat. De één zit graag vlakbij een winkelcentrum, restaurants of de bibliotheek, terwijl de ander voor geen goud zijn rustige groene plekje verlaat. Uit cijfers van het Planbureau voor de Leefomgeving blijkt dat sinds 2018 de trek uit de stad groter is dan de trek naar de stad. Corona deed hier vorig jaar nog een schepje bovenop.

Door de pandemie zijn mensen anders naar hun woning gaan kijken. Met name Randstedelingen grijpen de uitbraak aan om hun woning te verkopen en te verkassen naar een huis met meer buitenruimte op het platteland of in een dorpse sfeer.
 
Deze stroming van stad naar platteland biedt kansen in het buitengebied. Voor vrijstaande woningen in het groen ziet ons makelaarsteam een toename in vraag. Naast bestaande woningen wordt er ook volop gezocht naar bouwkavels, bijvoorbeeld met behulp van rood voor rood projecten. Een boer stopt met zijn bedrijf, breekt de oude stallen af en maakt zo realisatie van woningen mogelijk. Een kans voor de agrarisch ondernemer, maar óók voor stedelingen die naar het platteland willen. 
 
Kansen in het buitengebied
Wij als VSO makelaars & taxateurs staan u graag bij in deze zoektocht naar mogelijkheden. Want dat is het vooral; denken in mogelijkheden om op creatieve wijze aan uw woonwensen te voldoen. Bent u bijvoorbeeld agrarisch ondernemer en ziet u kansen in het realiseren van bouwkavels? Wij helpen u bij de aan- en verkoop van uw woning of agrarisch object. Ik sta in de startblokken, nu u nog!
 
Sinds 1988
VSO makelaars & taxateurs bestaat sinds 1988 en kent haar oorsprong in de agrarische makelaardij. Ons team heeft ruime ervaring met aankoop, verkoop en taxaties van woningen en agrarisch vastgoed.
 
Nienke Hemeltjen
06 - 82 75 58 59
n.hemeltjen@vsomakelaars.nl