Hoe kom je aan een woning?

Een huis kopen is behoorlijk moeilijk geworden. Het aanbod is schaars en als er dan een woning is die je aanstaat, zijn er ook nog vele anderen die de woning willen kopen. Er ontstaat zo een vicieuze cirkel. Omdat het lastig is om een woning te kopen, komen er ook weinig woningen te koop. Verkopen is dan wel gemakkelijk, maar hoe kom je aan een andere woning?

Welke van de volgende oplossingen spreekt je aan?

Kijk goed in je eigen netwerk
Soms zijn er familieleden, vrienden en kennissen die geen zin hebben in vele kijkers die hun woning betreden. In dat geval zou je ze persoonlijk kunnen benaderen, waardoor er meer tijd is om afspraken te maken zonder dat er vele anderen ook meebieden. Een makelaar kan je prima van dienst zijn om dit proces te begeleiden. Dus kijk goed in je eigen netwerk.

Verkoop onder voorbehoud van koop
Een andere oplossing is om de boel om te draaien. Je huis verkopen onder voorbehoud van koop (van een andere woning). Het grote voordeel is dat je dan heel concreet kunt bieden, omdat je de eigen woning toch al hebt verkocht. Voor de verkopende partij is dat vaak erg interessant. Lukt het onverhoopt toch niet om wat anders te vinden, dan is er nog geen man of vrouw over boord. Het is natuurlijk wel belangrijk om goede afspraken te maken. Wij hebben hier de nodige ervaring mee.

Nieuwbouwwoning kopen
Vaak zijn er bij nieuwbouwprojecten meer mogelijkheden. Je hoeft dan meestal niet te concurreren met vele anderen. Als je aan de beurt bent, dan heb je in elk geval de rust om daar even over na te denken, zonder dat een ander er met de woning vandoor gaat.

Woning in het buitenland kopen
De Coronacrisis lijkt in Europa aan het einde te komen, waardoor er gemakkelijker gereisd kan worden. De woningen in bijvoorbeeld Spanje en Portugal zijn licht in prijs gedaald in de periode dat hier de woningen enorm zijn gestegen. Misschien is dit moment een goede gelegenheid om in een ander Europees land te gaan wonen.

Kortom: de huidige woningmarkt biedt ook goede kansen. Wij willen je daar graag mee helpen!