Slimmer omgaan met je bedrijfspand

Uw bedrijfspand is een investering. In uw huidige bedrijf, in uw eigen ontwikkeling als ondernemer én wellicht als voorziening voor uw oude dag. Daarom is het goed om eens stil te staan bij de waardeontwikkeling van uw pand.

Bekijk hier het webinar over het slimmer omgaan met je bedrijfspand.   

Deze webinar geeft u meer informatie over de volgende onderwerpen:

  • In welke staat verkeert het pand?
  • Hoe kunt u waarde toevoegen aan het object?
  • Wilt u de getaxeerde waarde weten?
  • Wilt u verkopen of een ander pand aankopen?

Onze bedrijfsmakelaars en taxateurs komen dagelijks over de vloer bij ondernemers en weten wat er speelt. We hebben ruime ervaring met het verkopen en aankopen van bedrijfsmatig onroerend goed, deze markt is op dit moment in beweging; ondernemers stromen door naar passende panden. Ook is er momenteel nieuwbouw op diverse industrieterreinen in Nederland en worden leegstaande panden herontwikkeld tot woonruimte. In het webinar hoort u de laatste analyses!

Waarom is herontwikkeling zo interessant?
>> Economisch verouderde bedrijfsgebouwen en -locaties weer waardevol
>> Relocatie bedrijven naar nieuw bedrijventerrein
>> Verouderde locaties komen beschikbaar voor herontwikkeling
>> Verouderde locaties vaak aantrekkelijk voor andere functies

Sale & leaseback
Wij willen ondernemers inspireren, zodat ook bij u nieuwe ideeën en businessmodellen kunnen ontstaan. Heeft u bijvoorbeeld wel eens gedacht aan sale & leaseback?

Ons team van bedrijfsmakelaars bestaat uit o.a. uit Peter Berends, Herbert Dubbelink en Johan Zandbergen.

Ruim 30 jaar ervaring, dat merkt u!
VSO makelaars & taxateurs heeft sinds 1988 ervaring met aan- en verkoop, huur en verhuur en taxaties. Het verbinden van ondernemers en vastgoed is wat het liefste doen. Ons team bestaat uit enthousiaste, gedreven en gekwalificeerde bedrijfsmakelaars, taxateurs en vastgoedspecialisten, zij vullen elkaar goed aan – in het voordeel van de klant!

Door de jaren heen heeft VSO een netwerk van investeerders en financiers opgebouwd. Denk bij voorbeeld aan voormalige landbouwers, vermogende particulieren, stichtingen, fondsen en beleggers.

Ook hebben wij ruime ervaring met bedrijfsmatige nieuwbouw. Onze contacten met verschillende projectontwikkelaars, architecten en aannemers zijn goed en divers.

Henk Slump is horecaondernemer bij Slump catering & events in Flevoland en Friesland en eigenaar van diverse panden en supermarkten. Als ondernemer pur sang is geen enkele uitdaging voor hem te groot.

Hoe kan uw bedrijfspand als renderend middel dienen? In het webinar vertelt de ondernemer over zijn ervaringen en de afwegingen die hij moest maken bij de aankopen en het doorontwikkelen van een aantal panden.Energielabel C verplicht
Rappr/Bedrijfslabel.nl werkt landelijk en kan een bedrijfspand binnen 1 week voorzien van een EPA-U energielabel. Het team bestaat uit een groep van vijftien ervaren en gecertificeerde energieadviseurs die opnames van bedrijfspanden mogen doen.

Frisan van der Vlugt van Rappr/Bedrijfslabel.nl is te gast in het webinar ‘Slimmer omgaan met je bedrijfspand’. Vanaf 2023 is energielabel C verplicht voor elk kantoorpand in Nederland.

  • Welke eisen worden gesteld aan het verplichte energielabel C?
  • Hoe bereidt u het verkrijgen van het label voor?
  • Welke consequenties zijn er wanneer dit niet geregeld is?
  • Wat zijn de valkuilen als het om verduurzamen van een pand gaat?
  • Wat is ‘low hanging fruit’ voor iedere pandeigenaar?
Bekijk het webinar terug