Een stabiel inkomen uit uw vastgoedbelegging

Investeren in vastgoed is een zeer aantrekkelijke optie, maar het vinden van een goede investering kost veel tijd en energie en is zo eenvoudig nog niet. En dan heb je ook nog eens te maken met beheer, regelgeving en fiscus. De grond en huizenprijzen stijgen weliswaar, maar het grote voordeel van een beleggingspand is het stabiele rendement van de vaste stroom huurinkomsten.

VSO sinds 1988

VSO makelaars & taxateurs bestaat sinds 1988. Zij adviseert, taxeert en bemiddelt bij agrarisch onroerend goed, vrijstaand wonen en bedrijfshuisvesting. Ook begeleiding bij beleggen in commercieel vastgoed, woningbouw en landbouwgrond is een expertise. VSO heeft kantoren in Flevoland en is actief in Overijssel, Friesland en het westen van Nederland.

Samenwerking

Investeerders komen steeds vaker uit de agro-sector en beleggen hun opbrengsten uit de verkoop in verhuurbaar vastgoed. VSO heeft samen met een gerenommeerd accountantskantoor een investeringsplatform ontwikkeld waarin investeerders een eigen belegging kunnen initiëren of als eindbelegger kunnen optreden. Doordat VSO ook het vastgoedbeheer kan verzorgen zijn wij een gesprek en advies partner in het gehele traject van A tot Z. Hieronder treft u de verschillende categorieën met elk zijn specifieke kenmerken.

Agrarisch onroerend goed

Rendement: Het indirecte rendement is bij agrarisch vastgoed net zo belangrijk als het directe rendement. Door de jaren heen vertoont de prijsontwikkeling van cultuurgrond een sterk stijgende lijn, wat zorgt voor een goed indirect rendement. De afgelopen jaren is was het indirecte rendement van cultuurgrond ongeveer 6%. Het directe rendement komt voort uit het verpachten van de grond, dit rendement varieert tussen de 1,5 tot 3%.

 

Verhuurbaarheid: In de agrarische sector is de vraag naar cultuurgrond groot, dit geldt voor eigendomsgrond, maar zeker ook voor pacht. Regelmatig krijgen wij vragen van agrarische ondernemers over het omzetten van het eigendom in erfpacht. Ook de vraag naar losse huur of pachtgrond is groot, de verhuurbaarheid van cultuurgrond is daardoor uitstekend.

Bedrijfsmatig onroerend goed

Rendement: Bij bedrijfsmatig onroerend goed is het directe rendement de belangrijkste factor, het directe rendement ligt rond de 6 à 8%. Het indirecte rendement van het beleggen in bedrijfsmatig onroerend goed varieert sterk, dit komt door diverse factoren zoals locatie en het type pand.

 

Verhuurbaarheid: De verhuurbaarheid van bedrijfsmatig onroerend goed hangt sterk samen met de economische situatie. Wij merken dat op dit moment de vraag naar bedrijfspanden, kantoren en winkels weer groeit. De locatie en de oppervlakte van het pand zijn belangrijke factoren bij het verhuren van een pand.

Woningen

Rendement: Het directe rendement bij het verhuren van woningen ligt tussen de 4 en 6%. Het indirecte rendement is de laatste jaren zeer variabel geweest. Nu de woningmarkt weer aantrekt is de verwachting dat de komende jaren het indirecte rendement tussen de 1 en 5% ligt.

 

Verhuurbaarheid: Wij hebben gemerkt dat de vraag naar huurwoningen/appartementen zeer groot is. Het voordeel van woningen op een goede locatie is een uitstekende verhuurbaarheid en een laag leegstandsrisico.  

 

Heeft u interesse in een stabiele huurstroom, investeren in (lokale) vastgoed initiatieven of het huren/verhuren van onroerend goed? Bel of mail ons, wij helpen wij u graag verder. 

 

Filteren
Sorteer op:
StatusVerkocht
Schermafbeelding 2017-02-15 om 10.30.37.png
 

Uiterdijkenweg , Luttelgeest

Agrarisch

Kavel cultuurgrond 14,6 ha

Luttelgeest - Uiterdijkenweg -
39164431.jpg
 

Oudestraat 31, Kampen

€ 495.000,- k.k. excl. BTW

€ 29.000,- per jaar excl. BTW

 

Kampen - Oudestraat - 31
StatusBeschikbaar
33604092.jpg
 

Uiterdijkenweg 28, Luttelgeest

€ 679.000,- k.k.

Luttelgeest - Uiterdijkenweg - 28
StatusVerkocht
koeien2.jpg
 

West Overijssel ,

Agrarisch

- West Overijssel -
StatusVerkocht
PICT0301.JPG
 

Noordoostpolder ,

Agrarisch

- Noordoostpolder -

We staan u graag te woord!

Wilt u liever direct contact met een medewerker? Bel ons!

Dronten 0321 - 318 318
Emmeloord 0527 - 20 33 55
Regio Noord-Holland 06 - 53 62 82 82
Regio Almere 036 - 30 30 938
Regio Overijssel 038 - 344 64 04
Regio ZW Nederland 078 - 303 13 21