Maak uw land contant

Moderne financieringsvormen voor de agrarische sector

De grondgebonden landbouw is een kapitaalintensieve sector. In het verleden, omstreeks de jaren 30/40 van de vorige eeuw, was daarom veel grond in bezit van vermogende particulieren, financiële en charitatieve instellingen (kerken, stichtingen enz.). Deze instellingen zorgden voor een grote hoeveelheid relatief goedkoop kapitaal.

 

Na het instellen van de pachtwet is veel grond in handen van boeren terecht gekomen. Door de lage pachtprijzen en de hoge successiebelasting was het voor vele vermogende particulieren financieel niet meer mogelijk de gronden aan te houden. Sindsdien is veel grond gefinancierd door de banken.

 

Op zoek naar stabiliteit
Maar sinds de kredietcrisis in 2007 begint hier weer verandering in te komen. In de eerste plaats zijn beleggende instanties sinds de crisis op de beurzen weer op zoek naar stabiliteit en in de tweede plaats is de rente voor staatsleningen zo laag geworden dat het voor hen interessanter is om in grond te beleggen.

 

 

Voor de grondgebonden sector is het ook veel interessanter om weer zaken te gaan doen met deze beleggende instanties. De bank berekent al gauw een opslag van ca. 2,4%. Een verschil die een beleggende instantie en een landbouwer samen prima kunnen verdelen.

 

Focus op liquiditeit
Als u op zoek bent naar vermogen en u bezit een perceel grond, dan kan het dus interessant zijn om zaken te doen met een beleggende instantie.

We hebben voor diverse landbouwers goede beleggers weten te vinden, waarbij de boer over “goedkoop” kapitaal kan beschikken en de belegger een veilige en zekere belegging heeft.

Beleggers zijn vooral geïnteresseerd in goede kwaliteit landbouwgrond, vanaf ca. 15 ha.

 

Interesse?
Als u interesse heeft, neemt u dan contact met ons op.

Vraag gratis uitgebreide brochure Nieuw vermogen voor grond aan.

 

Aanvragen brochure

We staan u graag te woord!

Wilt u liever direct contact met een medewerker? Bel ons!

Dronten 0321 - 318 318
Emmeloord 0527 - 20 33 55
Regio Noord-Holland 06 - 53 62 82 82
Regio Almere 036 - 30 30 938
Regio Overijssel 038 - 344 64 04
Regio ZW Nederland 078 - 303 13 21