woningmarkt_wisselend_beeld.png

De woningmarkt laat wisselend beeld zien

Over het algemeen ligt de woningmarkt er goed bij. Toch zijn er behoorlijke verschillen. Sommige woningen worden snel verkocht en voor andere woningen duurt het wat langer om de juiste koper te vinden.

 

De belangrijkste oorzaak ligt in de prijsklasse. Er is veel vraag naar betaalbare woningen. Dit wordt vooral veroorzaakt doordat veel mensen niet meer in aanmerking komen voor een huurwoning. Omdat er in de vrije sector weinig  huurwoningen beschikbaar zijn, is hun enige mogelijkheid is om een betaalbaar huis te kopen.

 

Een tweede reden is de beschikbaarheid van de juiste woningtypen. Door de toenemende vergrijzing is er veel vraag naar appartementen en woningen met slaap- en badkamer op de begane grond.

 

Voor sommige woningen in het wat hogere prijsklasse kan het soms wat langer duren om de juiste koper te vinden. Toch denken wij dat dit een kwestie van tijd is. De doorstroming begint nu pas goed op gang te komen en dan zullen ook deze woningen meer gevraagd gaan worden.

 

Wij zijn dan ook positief over de woningmarkt voor komend jaar. Bij verkoop wordt het belangrijk om de woning voor een goede prijs te verkopen, want bij de aankoop van de nieuwe woning moet ook stevig betaald gaan worden.

We staan u graag te woord!

Wilt u liever direct contact met een medewerker? Bel ons!

Dronten 0321 - 318 318
Emmeloord 0527 - 20 33 55
Regio Noord-Holland 06 - 53 62 82 82
Regio Almere 036 - 30 30 938
Regio Overijssel 038 - 344 64 04
Regio ZW Nederland 078 - 303 13 21