Beschrijving

Te koop:

Uniek landhuis met zeer exclusief bedrijfsgebouw gelegen op prachtige locatie nabij water en bos waarbij alle faciliteiten binnen handbereik. 

•	Gesitueerd in natuurgebied Roggebotveld, deel uitmakend van Natura 2000
•	Gelegen onderdijks aan het Ketelmeer, nabij de jachthavens van Ketelhaven, Lelystad, Kampen en Elburg, van waaruit de gehele wereld te bevaren is
•	Centraal gelegen in Flevoland, nabij snelweg A6
•	Dronten is gevestigd op 9 km afstand, met haar treinstation, winkels, scholen, schouwburg en bioscoop
•	Amsterdam en Schiphol Airport liggen op 75 km

Het landhuis en het bedrijfsgebouw staan op een ruim perceel van 1.1392 hectare (eigendom) en 1.08 hectare weiland (pacht). 

Adres: 
Roggebotweg 1, 8251 PS Dronten

Kadastrale gegevens:
Gemeente Dronten, sectie C, nummer 1066

Metrage:
Inhoud landhuis ca. 1.426 m³
Oppervlakte landhuis ca. 338 m²
Oppervlakte bedrijfsgebouw begane grond 1.590 m²
Oppervlakte bedrijfsgebouw eerste verdieping 140 m²

Indeling landhuis:
Begane grond
Via de overdekte entree komt u in de ruime hal met toegang tot de achtertuin, garderobe en sanitaire ruimte inclusief toilet, urinoir en wastafel. Vervolgens betreedt u de centrale hal. Via de gemetselde trap vanuit de centrale hal bereikt u de kelder met provisiekamer, waskamer en opslagkamer.

In de woonkamer heeft u via twee van de drie openslaande deurstellen toegang tot een overdekt terras op het zuiden met aansluitend terras in de tuin. Grenzend aan de woonkamer bevinden zich de televisiekamer en de half rond uitgebouwde serre, van waaruit u via vier openslaande deurstellen toegang heeft tot een terras met fantastisch vrij uitzicht. De woonkamer, televisiekamer en serre hebben een vloer van eiken delen en twee prachtige antieke schouwen omlijsten de open haarden in deze ruimten.

De woonkeuken is voorzien van alle gebruikelijke apparatuur met als middelpunt het dubbele AGA fornuis met daarachter een uniek tegeltableau. Vanuit de keuken heeft u directe verbinding met een van de buitenterrassen. 

De entreehal, toilet, centrale hal, keuken en kelder hebben een vloer van Belgisch hardsteen en zijn op de begane grond voorzien van vloerverwarming.

Eerste verdieping
Via de open monumentale trap in de centrale hal bereikt u de vide op de eerste verdieping. Daar bevinden zich vier kamers, twee badkamers en een garderobekamer. Grenzend aan de ouderslaapkamer, waar vier openslaande deuren toegang geven tot het grote halfronde terras met panoramisch uitzicht over het Roggebotveld, bevinden zich een badkamer met ligbad, douche, bidet, twee wastafels, separaat toilet en aansluitend de garderobekamer.

De tweede ruime badkamer heeft een grote douche, toilet, bidet en twee wastafels. Alle ruimten op deze verdieping hebben massief eiken vloeren.

De studeerkamer beschikt over een overdekt terras op het zuiden.

De over het gehele huis gelegen zolder met stahoogte bereikt u via een aan het zicht onttrokken trap.

Tuin:
Het landhuis en het bedrijfsgebouw zijn omringd door een royale, onder architectuur aangelegde en onderhoudsvriendelijke tuin met zeer veel privacy. Door de ligging, midden in het natuurgebied van Roggebotveld en Roggebotbos, heeft u een riant en gevarieerd kilometers ver uitzicht. Tuin, erf en eigen gebouwen zorgen voor de nodige beschutting.

Indeling bedrijfsgebouw:
Begane grond
Via de volledig overkapte buitenruimte bij het bedrijfsgebouw heeft u toegang tot:

•	binnenrijhal 20 x 40 m
•	8 stallen, wasplaats, opzadelruimte en volledig ingerichte zadelkamer
•	stallingsruimte voor 4 paarden / jongveestal
•	overdekte entree naar hal, met technische ruimte en betonnen trap naar eerste verdieping
•	grote schuur
•	sanitaire ruimte met douche en wastafel, omkleedruimte, separaat toilet en aansluiting voor wasmachine en droogtrommel
•	luxe en van alle gemakken voorziene kantine met zicht op binnenrijhal
•	schuur voor onder meer stalling van vrachtwagen
•	ruimte voor plaatsen van 6 tot 8 auto’s, tevens opslagruimte

Eerste verdieping
De dichte trap in de hal leidt u naar de eerste verdieping met garderobe, technische ruimte, sportzolder/hooizolder en verblijfsruimte. De verblijfruimte beschikt onder meer over een ingerichte keuken, sanitaire ruimte, twee toiletten, wasruimte, kantoor, logeerruimte en groot terras. Via twee grote raampartijen heeft u een weids zicht op de binnenrijhal. Deze ruimte is geschikt voor diverse publieke doeleinden.

Buitenruimte:
In de onder architectuur aangelegde tuin rondom het bedrijfsgebouw zijn een paddock van 10 x 20 meter en een buitenrijbaan van 40 x 60 meter aangebracht en is alle grondwerk gerealiseerd voor het plaatsen van een ruime stapmolen en/of longeercirkel. Rondom het gebouw liggen straatwerk en geasfalteerde wegen. 

•	weiland aan het erf aansluitend
•	verdeeld in 5 eenheden
•	via eigen terrein directe toegang tot het Roggebotbos (800 ha) en aangrenzend Abbertbos en Revebos (samen 700 ha)

Samenvattend:
Het landhuis en bedrijfsgebouw zijn gerealiseerd met een belangrijk uitgangspunt: het scheppen van een zo optimaal en gezond mogelijk woon- en werkcomfort. Er is gekozen voor zéér solide constructies, eerste klas materialen én de afwerking is op alle gebied state-of-the-art. 
“De Scheper” biedt tal van bedrijfsmogelijkheden als manege, paardenfokkerij, bedrijfslocatie, evenementenlocatie, trainingslocatie, bed & breakfast, woon- en/of zorginstelling etc..

Bestemming:
Bedrijf - agrarisch aanverwant

Aanvaarding:
In overleg

Kenmerken