Agrarisch ondernemen in Groot-Brittannië

VSO makelaars & taxateurs wil piekbelasters gaan begeleiden bij een nieuwe start in het Verenigd Koninkrijk. Hiervoor heeft het makelaarskantoor de contact gezocht met gerenommeerde Britse makelaarskantoren die actief zijn in het landelijk vastgoed.


Waarom zoeken wij de connectie met gerenomeerde Britse makelaarskantoren?

In de afgelopen periode werd het nieuws gedomineerd door het stikstofdebat. Politici struikelden over elkaar heen met argumenten, maar wat volgens de boeren steeds ontbrak was het scheppen van een reëel toekomstperspectief voor de bedrijven, onderbouwd door een rendabel business model. Met gebundelde krachten willen wij piekbelasters nu de kans geven om in Engeland wél aan een toekomstbestendig bedrijf te bouwen.

Piekbelasters

Piekbelasters zijn melkvee-, varkens-, vleeskalver- of pluimveehouderijen die veel stikstof uitstoten in de buurt van kwetsbare natuurgebieden. Het kabinet wil zo'n drieduizend piekbelasters een aanbod doen om vrijwillig te stoppen. Voorwaarde is wel dat de boeren echt stoppen; het is verboden om elders in de Europese Unie weer dezelfde bedrijfsactiviteit uit te voeren

Wij komen graag in contact komen met deze boeren om te laten zien welke andere mogelijkheden er zijn, bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk. Niet perse om problemen te ontwijken, maar om u een perspectief te kunnen aanbieden waar u verder kunt ondernemen en beleggen. 

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië bestaat uit 3 landen: Schotland, Wales en Engeland en kenmerkt zich met een glooiend heuvellandschap met groene grazige velden, vruchtbare gronden en een gematigd klimaat. In het noorden van Groot-Brittannië (Schotland) bestaat er een wat ruigere landschap met bergen. Het zuiden van Groot-Brittannië (Engeland en Wales) staat bekend om de groene heuvellandschappen.

Het aanbod

Er is een gevarieerd en breed aanbod, van een landgoed of akkerbouwbedrijf, tot aan melkvee-, varkens-, vleeskalver- of pluimveehouderij en bosgrond. Ook zijn er goede mogelijkheden om te beleggen in Groot-Brittannië, deze belegging kunt u eenvoudig laten beheren. 

Hoe werkt het?

We kunnen ons voorstellen dat u benieuwd bent naar het proces en hoe dit in zijn werk gaat. Wanneer u onderstaand formulier invult, nemen wij contact met u op voor een kennismaking. 

Wij kunnen dan uw wensen en (financiële) mogelijkheden in kaart brengen en zullen u vervolgens in contact brengen met een specialist in Groot-Brittannië. Gezamenlijk gaan we dan aan de slag om uw wensen te realiseren. 

VSO makelaars & taxateurs

Telefoon: 088 - 3 180 180
E-mailadres: info@vsomakelaars.nl
Hoofdkantoor: De Bolder 2, 8251KC Dronten