Nieuws

Rood voor Rood, wat komt daarbij kijken?

Rood voor Rood; wat komt daarbij kijken? Veel gemeenten kennen tegenwoordig een zogenaamde rood voor rood regeling, wat inhoudt dat bij de sloop van agrarische gebouwen bouwkavels voor één of meerder woningen gebouwd kunnen worden. Iedere gemeente kent zijn eigen regels.

Woning, bedrijfswoning of plattelandswoning, wat is het verschil?

Door de tijd heen zijn er steeds meer particulieren en niet agrarische ondernemers in het buitengebied gaan wonen en werken. Hierdoor zien we in het buitengebied ook meerdere soorten bestemmingen. De meest voorkomende bestemming in het buitengebied is (natuurlijk) agrarisch. Daarnaast zien we regelmatig een woonbestemming of een bedrijfsmatige bestemming. Maar wat zijn nou de verschillen tussen deze bestemmingen?

Wat te doen tegen hoge rentestijging?

De hypotheekrente is behoorlijk gestegen. Voor degene die variabel lenen is dat een behoorlijke lastenverzwaring, maar ook al heeft u het vastgezet, dan komt er een einde aan die rentevaste periode en kunt u plotseling geconfronteerd worden met een behoorlijke rentelast. Naast alle andere toegenomen kosten, maakt dat de bedrijfsvoering moeilijker, soms te moeilijk.