Rood voor Rood, wat komt daarbij kijken?

Rood voor Rood; wat komt daarbij kijken? Veel gemeenten kennen tegenwoordig een zogenaamde rood voor rood regeling, wat inhoudt dat bij de sloop van agrarische gebouwen bouwkavels voor één of meerder woningen gebouwd kunnen worden. Iedere gemeente kent zijn eigen regels.

Rood voor Rood; wat komt daarbij kijken?

Veel gemeenten kennen tegenwoordig een zogenaamde rood voor rood regeling, wat inhoudt dat bij de sloop van agrarische gebouwen bouwkavels voor één of meerder woningen gebouwd kunnen worden. Iedere gemeente kent zijn eigen regels. 

Belangrijk is om eerst te kijken of dit haalbaar is en of het financieel interessant is. De haalbaarheid hangt vaak af of er andere agrarische ondernemingen in de omgeving zijn. Soms is het namelijk onmogelijk om extra bouwkavels toe te voegen vanwege bijvoorbeeld stankcirkels.

De financiële haalbaarheid is per situatie heel verschillend. In sommige gevallen is de waarde zoals het nu is soms hoger dan wanneer er van de rood voor rood regeling gebruik gemaakt wordt. Dit hangt sterk af van de regio. In sommige gebieden brengen bouwkavels veel meer op dan in andere regio’s. Maar ook de ligging ten opzichte van bestaande bebouwing en indeling van de bouwblokken heeft veel invloed op de waarde. 

Ook moet u rekening houden met behoorlijke kosten voor bestemmingplanwijziging, sloopkosten en de diverse onderzoeken die vooraf gedaan moeten worden.

Voordat u een dergelijk traject in gaat is het wellicht verstandig om goed te inventariseren of het in uw situatie mogelijk en financieel aantrekkelijk is.

Wij inmiddels veel ervaring met deze trajecten en willen u hierover graag adviseren.

 

Contact?

info@vsomakelaars.nl
088 3 180 180