Nieuws

 

Verkocht… of toch niet?

Verkocht… of toch niet? Enige tijd geleden werd ik gebeld door een hovenier. Ze wilden graag een gesprek over de toekomst. Bij het stel aangekomen, had ik een prettig gesprek met man en vrouw die jarenlang met veel enthousiasme hun hoveniersbedrijf hadden gerund. Alleen kwamen ze op leeftijd en was er geen opvolging, dus kwam verkoop ter sprake. Het was een aangenaam gesprek en het was al begin van de avond, voordat ik hen verliet.

Hoe lang blijven de huizenprijzen stijgen?

Hoe lang blijven de huizenprijzen stijgen? Op dit moment worden veel huizen verkocht ver boven de vraagprijs. Vooral betaalbare woningen zijn moeilijk te bemachtigen. Ook in het duurdere segment is er veel vraag, maar daar is het minder heftig dan bij de starterswoningen.

Dit is hét moment om te verkopen!

De woningmarkt is niet meer bij te houden. De prijzen blijven stijgen, het aanbod daarentegen daalt. Voor heel Nederland geldt dat in het eerste kwartaal van 2021 een woning gemiddeld binnen dertig dagen werd verkocht. Zie er met zo’n snelle doorlooptijd maar eens tussen te komen. Voor aankopers is dit een flinke uitdaging, maar voor verkopers is dit hét moment om te verkopen!