Nieuws

 

Woning, bedrijfswoning of plattelandswoning, wat is het verschil?

Door de tijd heen zijn er steeds meer particulieren en niet agrarische ondernemers in het buitengebied gaan wonen en werken. Hierdoor zien we in het buitengebied ook meerdere soorten bestemmingen. De meest voorkomende bestemming in het buitengebied is (natuurlijk) agrarisch. Daarnaast zien we regelmatig een woonbestemming of een bedrijfsmatige bestemming. Maar wat zijn nou de verschillen tussen deze bestemmingen?

Wat te doen tegen hoge rentestijging?

De hypotheekrente is behoorlijk gestegen. Voor degene die variabel lenen is dat een behoorlijke lastenverzwaring, maar ook al heeft u het vastgezet, dan komt er een einde aan die rentevaste periode en kunt u plotseling geconfronteerd worden met een behoorlijke rentelast. Naast alle andere toegenomen kosten, maakt dat de bedrijfsvoering moeilijker, soms te moeilijk.

Wie zijn de actieve kopers in het buitengebied?

Wanneer er plannen zijn om een iets te verkopen, dan rijst al snel de vraag: waar vinden we de kopers? Tenslotte gaat het om het sluiten van een deal tussen verkoper en koper. Door de jaren heen hebben wij een goed beeld van de kopers in het buitengebied.