Verzekeren is geen garantie!

Het saneren van asbest buiten, is al jaren punt van discussie. De overheid is zelfs al bezig geweest met een absolute datum waarvoor dit gerealiseerd moest worden, maar dit is nooit van de grond gekomen. De deadline heeft geen standgehouden. Het sentiment is sindsdien veelal dat het zo’n vaart niet meer zal gaan lopen, echter niets is minder waar.

Er zijn nog veel loodsen, stallen en andere schuren waarop asbest ligt. Steeds vaker merken we dat wanneer de nieuwe eigenaar het object wil verzekeren dit voor problemen zorgt, want er zijn veel verzekeringsmaatschappijen die een object met een groot oppervlak asbest niet zomaar willen verzekeren.

Wanneer een object met asbest toch verzekerd wordt, is er vaak sprake van een asbestsaneringsplan. De verzekeringsmaatschappij stelt dan als voorwaarde dat het asbest binnen een bepaalde periode gesaneerd wordt. Wanneer dit niet gerealiseerd wordt, kan zelfs de dekking weer vervallen en is dus het pand alsnog onverzekerd.

We zien dat naast asbest ook elektra steeds belangrijker wordt bij het verzekeren van een object. Door middel van een elektra keuring moet worden aangetoond dat de installatie voldoet of dat er wellicht nog aanpassingen gemaakt moeten worden. 

Niet alleen voor de agrarisch ondernemers die een lopend bedrijf hebben, maar ook voor ondernemers die op den duur willen stoppen kan het zeer interessant zijn om te investeren in de verzekerbaarheid van de opstallen. Voor een financiering op een pand is het verplicht om een verzekering te hebben, wanneer dit niet kan wordt een financiering heel lastig.

Bij VSO makelaars hebben we een goede samenwerking met een verzekeringsmaatschappij, hierdoor weten we in een vroeg stadium wat er nodig is om een object te verzekeren. We kunnen u adviseren wat investeringen doen met de waarde van uw onroerend goed.